A mai meccset elbuktuk a Nelson Mandela stadionban, nincs azon mit szépíteni. Hogy mi ennek az oka, nem tudjuk. Talán az istenek nem voltak velünk. Labdakosz merre jársz? Egy nem túl acélos Fél-Koreától kikapni, akkor sem szabadna így.
 
Csapatunk sajnos folytatta az 1994-es vébén elkezdett hagyományt, és most sem rúgott gólt. Az előző vébé szereplésünkön azonban mindjárt négyet kaptunk az argentínoktól. Azért megy a tradíció felrúgása is. Most csak két extra középkezdéshez jutottunk.

Játékosaink olyan enerváltan mozogtak, mintha csak egy laza lábtengózásra ugrottak volna le a strandra. Az álmatag, lassú gurigázás és a görög teknős tempójú futások láttán, még a legelkötelezettebb szurkereink is szívükhöz kaptak.



Sajnos a korai meccsidőpont, vastagon a szieszta csúcsidejével esett egybe, így játékosaink márcsak megszokásból sem tudtak felpörögni. Szerencsénkre a további mérkőzéseink későbbi időpontban lesznek.

A védelem betlizett, egy béna szögletnél még magukat sem találták meg, nemhogy az ide-oda pattogó koreaikat. A második gól egy lomha, lassú labdaátvételből (ezidő alatt elolvastam a Braille-írásos Iliászt), majd egy villámgyors labdaelvesztésből született. Mindkét gól a félidő korai szakaszában esett, így muszáj előcitálnunk minden magyar szakkommentátor terminus technikusát: csapatunk még az öltözőben ragadt. Vagy túl sokat pacsiztak Morfeusszal.

Szinte nulla erőfeszítést tett az ethniki, a labdákért nem küzdöttek, támadást = megközelítjük a kaput, csak ímmel-ámmal vezettek, holott D-Korea sem igazán került mezőnyfölénybe. Ha kedvük tartotta le-lefutották a görög játékosainkat, de nem zargatták őket folytonosan.

Az első félidőben a koreai kapu előtt a következőket tudtuk csak tenni: Gekasz megfejelte a kapufát, és majdnem begyötörtünk egy gyeptéglát is a kapuba, és két beadás a napbanéző, vaksi koreai kapusnak.

A második félidőben vagy 10 percig úgy tűnt, hogy átvesszük az irányítást, Kapetanosz és Gekasz is brusztolt a 16-oson belül, de a gólt érő mozdulatot egyikük se tudta bemutatni. A végén aztán örülhettünk, hogy nem kaptunk újabb gólt.

Az általunk favorizált Szotirisz Ninisz, aki viszonylag fifikás futballista és nem is a nagy generáció nyugdíjazásra váró tagja, most sem kapott játéklehetőséget. Pedig az ő szereplése életet vihetne a játékunkba.

Egy dolog miatt azonban optimistán tekintünk a jövőbe. Rehakles egyetlen egy alkalommal sem rezzent össze játékosainak bénázása láttán. Sztoikus nyugalommal kortyolgatta a vízét, mintha csak tudná, hogy ennek a meccsnek éppen ilyen kimenetelűnek kellett lennie. És a siker csak később jön majd. Ehhez azonban egy szervezettebb, és mindenekelőtt küzdősebb csapatra van szükség.
 

5 komment

Címkék: vereség szieszta dél korea mandela csoportmeccs morfeusz

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr352077371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikosz Beloiannisz · http://ethniki.blog.hu 2010.06.13. 00:05:01

A tisztelt kolléga figyelmét elkerüli, hogy a törpelábúak megvették a bírót, az IMF-esek pedig megfenyegették a görög szövetséget, ugyanis egy győzelem esetén 4 napos ünneplés következett volna, ami tovább ronttotta volna a termelékenységet...

2002 2010.06.13. 01:39:43

akkor nem csak én voltam az egyetlen, aki elaludt a meccsen? :D

halamadrid 2010.06.13. 09:27:13

Görögország GRE - Koreai Köztársaság KOR
2-0

sztem rossz a kiírás a fejlécen :D

Anaximandrosz · http://rehakles.blog.hu/ 2010.06.13. 16:58:09

@halamadrid: Igazad van, kösz hogy szóltál. Javítjuk, bár mi nem nagyon tiltakoznánk.

halamadrid 2010.06.13. 21:37:23

@Anaximandrosz: gondoltam :D
De ahogy nézem az összes vb-s blogon rosszul van kiírva, úh nem gáz :D
süti beállítások módosítása