Valójában a Dél-Korea elleni meccsen dőlt el az egész. Az ott mutatott játék, valamint a kétgólos vereség miatt megérdemelt a kiesés, minden más csak magyarázkodás. Összefoglalunk.

Felhozhatnánk a szabálytalan első gólt, az argentinok mészárlását, és egyéb vélt- vagy valós sérelmeket, de nem tesszük. Ostorozhatnánk a taktikát, dícsérhetnénk Corvaszt, aki nélkül négy gól alatt nem ússza meg a csapat, de nem tesszük. Illetve mégis idebiggyesztenénk egy halk megjegyzést a felállással kapcsolatban. A görög válogatott képességeihez mérten a legjobb formációban lépett pályára, és aki látott legalább egy meccset is az ethnikitől, tudhatja, hogy hiú ábránd elvárni a rövidpasszos labdafényezést. A VB során először az argentinok ellen volt elfogadható a játék, küzdve, jól védekezve (Messi nem véletlenül játszott úgy, ahogy, csókolom) és pont annyi kontrával, ami egy jó formában játszó Szamarasszal eredményes is lehetett volna.

 Azonban így is vállalható a vereség, mert a koreai meccsel ellentétben érezni lehetett az Akaratot,  ami ha jelen van az első mérkőzésen, akkor akár másképp is alakulhatott volna ez a világbajnokság. Nem így történt, és emiatt lehet némi hiányérzetünk. (ellentétben a népes ellenszurkolótáborunkkal) Azonban nem bírjuk ki, hogy ne bukjon ki belőlünk az tízmillió szövkap: vajon mi is szidnánk-é egy ilyen meccs után az aranylábú fiainkat? Ja hogy esélye sem volt a magyar válogatottnak kijutni immáron az n+1-ik nemzetközi tornára? Elégtelen, leülhet.

A végére idebiggyesztjük a száraz tényeket: a görög válogatott két vereséggel, egy győzelemel, 3 szerzett ponttal, -3-as gólkülönbséggel harmadik lett a B csoportban. Ez pontosan 3 ponttal és egy győzelemmel jobb eredmény, mint a legutóbbi VB szereplés végeredménye.

Valószínűleg ez volt Rehhagel utolsó meccse a válogatott padján és nem kell ahhoz Teiresziaszi jóstehetség, hogy kijelentsük, óriási űrt hagy maga után. Innen kívánunk neki sok sikert és üzenjük, hogy nálunk nemsokára lesz üresedés.

4 komment

Címkék: argentína taktika fapina vereség rehhagel csoportmeccs

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr502103430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rockie 2010.06.23. 15:39:25

Vállalható? Hm...Persze, Argentínától ki lehet kapni. De előtte volt még két olyan meccs, ahol katasztrófa, vicc, szánalom volt a teljesítmény. Szóval...

smartdrive 2010.06.23. 16:30:23

nem. ez vállalhatatlan, beszari, "csak ússzuk meg minél kisebb veréssel" vereség volt. lehányom őket

NGL 2010.06.23. 17:29:07

Ez nem az EB ahol antifocival eredményt lehet elérni.

Szánalmasak voltak mind 3 meccsen.
Argentina ellen meg különösen.

Jobb is hogy hazamennek.

Ideje lenne visszaállítani a 24 csapatos VB mezőnyt!

Túlságosan felhígult a mezőny.
süti beállítások módosítása