Már csak kettőt kell aludni, mondja a közhelyszótár, és elkezdődik az, aminek el kell, így a görög válogatottnak is </képzavar>. Mondhatnánk, hogy most fog elválni a szar a májtól, vagy most ugrik a majom a vízbe, netalántán a pudling (copyright by Pumukli) próbája az evés, bárhogy is fogalmazzunk a lényeg egy - APU, lassan KEZDŐDIK! Ennek örömére elemzünk még egy kicsit a külföldi média segítségével egy sajnálatos esemény kapcsán.

Próbálkozunk mi is felkerülni a sérültlistára, nyilván kisebb csindradattával, mint a portugál koldusfiú, Jar jar, Bolygó Hollandi, vagy Fekete Pákó  esetében, de azért igyekszünk.

A képért hálás köszönet a Labdabiztos blognak

Vangelisz Morasz sérülés miatt már biztos, hogy ki fogja hagyni a dél-koreaiak elleni kezdőmérkőzést. Öröm az ürömben, hogy ezzel Rehhagel kénytelen lesz az utolsó két meccsen négy gólt "termelő" védelmen változtatni. Az eddigi háromtagú középhátvédsorból kieső Morasz helyét valószínűleg a középpályás Kacuranisz fogja átvenni. Miért jó ez nekünk? Mert Rehakles végre változtatni kényszerül makacs elképzelésein és hátrébb vonhatja az eddig nem sokat mutató középpályást Karagunisz mellől. A kényszerhelyzet azt is jelentheti, hogy Kacuraniszt helyén Ninisz léphet pályára. Az a Nininisz, aki Paraguay ellena legelfogadhatóbb produkciót nyújtotta, lendületet vitt/vihet a játékba, és Karagunisszal az oldalán több kreativitást adhat a középpályának.

Kacuranisz védelembe vezénylése akár még jól is elsülhet, ugyanis a középpályás nincs formában (és akkor még finomak voltunk), a támadások építése sem az ő asztala, így reményeink szerint a védelemben többet tud hozzátenni a játékhoz. Az is megeshet, hogy Rehhagel mégsem szavaz bizalmat Ninisznek, az ő helyén alternatív megoldásként még mindig ott van a lendületes Toriszidisz.

Kissé ironikus, de Morasz kiesése akár mozgékonyabbá is teheti a védelmet tekintve, hogy a sérült játékos szintén nem nyújtott maradandót a felkészülési mérkőzéseken - frappánsan kifejezve darabos volt, mint egy másnapos répáshányás.

Ha Rehhagel mégsem Kacuranisz visszahúzását lépi meg, akkor nem lehetetlen egy 5-2-1-2-es felállás sem, amit a csapat sikeresen alkalmazott az ukránok elleni pótselejtezőn. Ez a következőképpen nézhet ki:

Toroszidisz és Szeitaridisz szélsőhátvédként rohamoz, míg a középpályát Karagunisz és Ciolisz fogja össze. Előttük a banda esze Szamarasz osztogathatja szabadon a labdát Gekasznak és Szalpigidisznek.

Bármelyik verziót is választja Rehhagel, Morasz sérülése eléggé bizarr módon akár még a csapat hasznára is válhat, és az eddig látottak után csakis ígéretesebbé teheti a görög válogatott szereplését a VB-n.
 
 

4 komment

Címkék: tiktak taktika mágnespeti muffidomár

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr12068772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlyingKiwi 2010.06.10. 14:27:00

Ez a kép nálunk is most került ki egy posztban. Várhidi nélkül nem elemzés az elemzés.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.10. 15:42:26

ha a másik három védő is kidőlne tán mégjobb lenne, hiszen a csapat, amelyik arról híres, hogy nem kap gólt hatot kapott az elmúlt három meccsen, ha jól tudom.

Anaximandrosz · http://rehakles.blog.hu/ 2010.06.10. 20:21:10

@periplaneta plumbum: természetesen kaptunk sokat, de hát trükkös népek vagyunk, a mimikiri és a megtévesztés mesterei, hallottál már Trójáról?

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.10. 20:53:19

@Anaximandrosz: csakhogy erre gondoltam az ebé előtt is, még hangot is adtam az akkori hellászblogon reményemnek. mindannyian tudjuk mi lett azután.
süti beállítások módosítása