Második, és egyben utolsó felkészülési mérkőzésen Görögország - Paraguay 0-2. Az eredményből is kitűnik, hogy az ellenfél annyira megijedt, hogy győzelembe menekült - de mindez nem menti meg az ethnikit egy Hegyi Iváni magasságokba emelkedő kritikától.
Foghatjuk a magaslati levegőre, Gekasz kisebb sérülésére (ami miatt kimaradt a csapatból) vagy ismét a későn kezdett felkészülésre, másnaposságra, lustaságra, tudatos megtévesztésre, bármire, a lényeg ugyanaz: ez így hígfos - de ha összeáll, akár szar is lehet belőle.

Mintha csak a Korea elleni meccs forgatókönyvét szedte volna elő Rehhagel, azzal a különbséggel, hogy nem esett az első percben gól, cserébe kaptunk egyet a kilencedikben. Ha díszes társaság azt képzeli, hogy 5 (ötös) perc elég ahhoz, hogy esetlegesen megszerezzük a vezetést, majd a fennmaradó 85-ben megtartjuk azt, akkor igen nagy tévedésben vannak. Egy vereség lehet elfogadható, de nem így. A játékosoban a tűz legkisebb jelét sem lehetett felfedezni. Az egyetlen kiemelhető játékos a fiatal Ninisz volt, de őt is lecserélték a félidőben.

A taktika talán egy 4-4-2 volt, de a középpálya nem mutatott semmit azon kívül, hogy az első félidő derekán 18-ról az alpesi lankán legelő lila teheneket riogatta. Szamarasz megint hozta az alibijátékot, bár most egy fokkal jobb volt, mint az előző meccsen. Megemlíthetnénk a kapusteljesítményt, mint pozitívumot, de maradjunk annyiban, hogy bár Corvasznak voltak bravúrjai, azért kidomborította királygabis oldalát is - a szerencsén múlt, hogy nem kapott egy két megmozdulása után újabb gólokat.

A huszonötödik percben beszopott második találat is jelezte, hogy védelmünk egyáltalán nem állt még össze - az elkövetkezendő kilenc napban lesz bőven munka a csapattal.
A két gól Paraguaynak elég is volt, félidőben leadták a rendelést a büfében (sör-kisjäger kombó), majd a második játékrészben némi kontrával riogattak, de részükről kiderült, ki -mit- hol és hogyan akar játszani. A görög válogatott meg leginkább egy kezeslábas kézlábnélküli fekete lovagra hasonlított - küzdöGETett, egy lesgólra ez elég is volt, de kb annyira volt a produkció meggyőző, mint egy Fodor Gábor felszólalás egy Jobbikos naggyűlésen.

Aki kíváncsi a részletekre, olvassa el onleány közvetítésünket (jellemző módon megtalált minket egy rakat semmirekellő indiánhorda. Hol vagytok görögök?).

Száraz tények, videók (ez utóbbit a paraguay-i blogról loptuk):

 

 


Görögország 0-2 Paraguay
Vera 9', Barrios 25'

Görögország (Otto Rehhagel): Corvasz, Szeitaridisz, Toroszidisz, A. Papadopulosz, Kirgiakosz (46' Vintra), Ciolisz, Kacuranisz (58' Pacacoglu), Ninisz (46' Karagunisz), Szamarasz, Szalpingidisz (46' Hariszteasz), Kapetanosz (75' Szpiropulosz).

Paraguay (Gerardo Martino): Villar, da Silva, Veron (74' Santana), Morel Rodriguez (66' Benitez), Bonet, Vera (80' Barreto), B. Caceres, Riveros (80' Ortigoza), Torres, Santa Cruz, Barrios (66' Caniza).

Spori: Cyril Zimmerman

Helyszín: AFG Arena, St. Gallen, Svejc

 

1 komment

Címkék: edzőmeccs felkészülés paraguay fekete lovag

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr552052234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.06.03. 14:58:15

ráadásul az első gólt egy lány szerezte. bár a görög lovagok gondolom csak udvariasak voltak verával.

az meg, hogy a bíró ciril és nem adta meg nunis gólját, hát több mint botrány.
süti beállítások módosítása