Bár tudjuk nagyon jól, hogy Görögország többet érdemel, senki ne higgye, hogy valami sportdiplomáciai csűrés-csavarás eredményeképp eggyel több fő szállhatott fel a Kalózhajóra (2004 óta ez a görög válogatott egyik beceneve).

A 24. játékos nem is a fantasztikus közönségünk fennkölt megnevezése, akikről már szintén ejtettünk pár szót.

 

A 24. játékosunk egy nagyszerű sportember, Manolisz Tambakakisz, aki eddig a speciális olimpiai játékokon (résztvevői az értelmi sérült sportolók) képviselte a kék-fehér színeket, 2007-ben Sanghajban aranyérmet is nyert a válogatottal. 

Tambakakisz tehetségét elismerve Fokvárosba is meghívást kapott, ahol július harmadikán a Unity Cup elnevezésű jótékonysági tornán lép pályára 15 társával, hogy megmérkőzzön a többek között Clerence Seedorf-ot vagy a dél-afrikai elnököt, Jacob Zumát is soraiban tudó csapattal.

Tambakakiszt mind a hazai a futballszövetség is kiemelt figyelemben részesítette. Szophoklész Pilaviosz, a Görög Futball Szövetség elnöke a világbajnokságra utazó csapat 24. tagjának nevezte Tambakakiszt, így minden további nélkül magára öltheti a 13-as mezt. Mi szurkolunk neki, hogy bebőrőzze Seedorf-ot!

2 komment

Címkék: 24 cup unity értelmi sérült

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr152067555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása