A 25 fős görög keret Otto Rehhagel vezetésével megkezdte felkészülését a VB-re a csapat svájci edzőtáborában.

"Azért utazunk Svájcba, hogy ideális körülmények között készülhessünk a VB győzelemre. Két barátságos mérkőzést fogunk játszani a csoportellenfelekhez hasonló stílusban játszó csapatok ellen", mondta Rehhagel. " Reményeim szerint mindenki teljes értékű munkát végezhet. A VB-n a világ legjobb csapatai vesznek részt, és nekünk 100%-os teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy jelenlétünkkel kiemelkedjünk."

Görögország a svájci fog Bad Ragaz-ban fog edzeni június 3-ig,  Észak Koreával játszik barátságos meccset május 25-én Altachban, Ausztriában, valamint Paraguay-jal  június 2-án Winterthurban, Svájcban.

Rehaklesnek június 1-ig kell leadnia a végső, 23 nevet tartalmazó névsorát, majd a csapat június 4-én költözik Dél Afrikába.

A riporterek reptéren feltett kérdésére, miszerint az EB, amelyet megnyert a görög csapat mennyire hasonlítható össze a világbajnoksággal, a Mester diplomatikusan csak annyit felelt: "A világbajnokság teljesen más, mivel a világ legjobb csapataival kell szembenéznünk, míg az EB-n európa kimagasló válogatottai vártak ránk. A VB-n játszani kell Afrika és Dél-Amerika legjobbjaival is."

Természetesen az ilyen típusú nyilatkozatok pusztán szerénységből születnek. A mi fordításunkban mindez annyit tesz, hogy miután megszopattuk a csoportellenfeleket, laza dekázgatások közepette besétálunk a döntőbe, ahol kapusunk majd piknikezni fog, a védők virágot szedni, míg a középpályásaink a csatárokkal vígan labdázva fogják n+1 góllal megszórni bármelyik ellenfelünket. Mivel tudjuk, hogy a VB az nagyjából az EB + Brazília (az argentínokat nem vagyunk hajlandóak komolyan venni), ezért nyilvánvaló, hogy Otto Meister mire gondolt: teljesen mindegy, ki jön szembe, miénk lesz a végső győzelem.

(a fifa.com alapján)

1 komment

Címkék: felkészülés rehhagel vb cím

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr682025215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása