Sokszor éri a vád imádott csapatunkat, hogy unalmas antifocijával még a legtoleránsabb nézőket is az off gomb megnyomására kényszeríti vagy egy halálugrásra a tribünről, és most nem hozunk párhuzamokat a Taigetosszal.

Korábbi posztunkban bebizonyítottuk, hogy ez a bunkerfoci hatalmas taktikai bravúr eredménye. Persze nem kell mágnestáblán értően tologatni ahhoz, hogy szeretni tudjuk ezt a csapatot, és az országot amelyet képvisel.

Elég ide a néplélek és a hasonlóság hozzánk, magyarokhoz.



Ha nem lennének a görögök, nem lennénk mi sem, meg Európa sem. Meg nagyjából semmi sem, mivel mindent a görögök találtak ki. Legalábbis egy görög nem mondhat mást.

Mi magyarok zsigerből szeretjük a görögöket. Különben mi a francért indulna minden nyáron kisebbfajta népvándorlás az Égei- meg egyéb tengerek felé itthonról. Tetszettek volna nem a Kárpát-medencében megállni!   Hány, de hány családi fotóalbum lenne szegényebb a görögországi álomnyaralás harmonikus, életteli képei nélkül? Hol találkoznánk bárdolatlanul kedves, két méteres Kosztasz nevű pincérekkel? Honnan lenne tengerélményünk? És még ezer apró dolog meg üvegbe beposhadt tengervíz emlékeztet rájuk.

Nem is tudjuk, de életünk mint valami itatóspapír, úgy felszívta már a görög létet. Ha nem lennének a görögök valószínűleg sohasem vált volna a mindennapi életünk részévé a következő szofisztikált párbeszéd:

- Minden mehet bele?

- Nem, csípőset nem kérek.

Ugye, hogy meg se lennénk nélküle. Tegyük a szívünkre a kezünk, most őszintén, melyikünk ne szirtakizott volna már félrészegen házibuliban?! A görögök győzelme esetén garantált egy kéthetes szirtaki őrület, ami még mindig sokkal inkább hozható egy tánciskolába sohasem járó, darabos mozgású biztonsági őrnek is, mint mondjuk a brazilok győzelme esetén egy rafinált, csípőficamos szambaverseny. Kimódolt, finomkodó argentin tangót meg csak a szépelgők járnak, arra meg hülye aki befizet.

 

 

Ráadást oly jó látni, hogy vannak helyek, ahol még nálunknál is könnyedebben csúsznak pénzek zsebekbe. Nem kell ám semmi hivatalt betölteni ahhoz, hogy egy izgalmas kis sikkasztás részesei legyünk. Ugye milyen jó érzés lehet, hogy egy átlagos ember is fehérgalléros bűnözőként él vidáman? A görögök mindannyiunk Rózsa Sándorai és Robin Hood-jai, megérdemlik a rajongást. Aztán szép, rendes utcai harcos fesztiválok zajlanak csupán a mi a szórakoztatásunkra az ezerhuszonhatodik havi bérért, mert a görögök racionálisak. Ugyanúgy szeretnek a semmiért pénzt kapni, ahogy mi. Egyszóval szeretni való, a mókázásra mindig hajlamos nép a görög,

Ki ne tudna egy még a sajátjánál is lúzerebb népnek szurkolni? A magunk részéről örömmel hajtjuk az IMF-fel még nálunknál is többet toszakodó Görögországot a világbajnoki győzelembe. Ez az ország már mindenét elvesztette. Csak egy hatalmas, össznemzeti, eufória adhat újra büszkeséget és hitet Hellásznak. És most keresve sem találunk jobb megoldást, mint egy fényes világbajnoki győzelem. Ki oly kegyetlen, hogy ezt elvenné a kék-fehérektől? Nem hagyhatjuk, hogy egy létünket alapvetően meghatározó civilizáció a saját hülyesége miatt elbukjon. Az ethnikinek (ez a görög nationalelf megnevezése) győzni kell. És győzni is fog. Azért is, mert: "A futballt 22-en játsszák, és a végén mindig a németek nyernek." És ez a görög válogatott német is. Mint tudjuk. Ria, ria Griechenlad! Az igazi németeket meg majd lerendezi durván az elefántcsontparti ghánai tisztogató osztag.
 

19 komment

Címkék: szurkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr262019543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magóg napján (törölt) 2010.05.25. 12:01:11

Azért van pár luzer heyl még a sárgolyón.

É Korea?

Rá Dios 2010.05.25. 12:21:00

Azért az a jobbikos Király Bandi ebben is, másban is nagyon trendi dolgokban nyilvánult meg... khmm... karakteresen.
Visszahozni!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.05.25. 12:22:49

Aki nem kér csípős szószt a gyrosába nem lehet igazi görög. Punktum.

pakesz (törölt) 2010.05.25. 12:34:47

nagy baromsag ja
en Doner Kebabot szoktam enni, kiveve amikor naci gorognel kell ennem akkor elkerem a giroszt
en nem vagyok oda a gorog tengerpartert, az olasz sokkal jobb, es mellesleg az olasz csajoknak nincsen bajszuk

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.25. 13:25:36

mondjuk a videón nem görögország van. mindegy is, mert így, hogy ciprus mégse jutott ki a vébére, megint kénytelen leszek ezeknek a gyengeelméjű, lúzer görögöknek drukkolni. persze csak a csoportkörben, mert 0 ponttal még senki se jutott tovább asszem.

sarius 2010.05.25. 13:50:33

A videón a szirtaki-rekord megdöntése Cipruson zajlik. Amúgy meg éppen az este döntött úgy a családi Nagytanács, hogy Görögországot hanyagolni fogjuk a nyáron, szarják össze magukat, helyette Horvátországba vagy Törökországba megyünk, ha tengert akarunk látni.

Remélem a görögök belefulladnak a saját sztrájkjaikba és a hazudozós, balkáni közéletükbe.

Illúzióromboló kockacukor 2010.05.25. 14:05:31

A legutóbbi EB-n megutáltam a görögöket, ekkora antifocit még nem látott az ég. Remélem kiesnek pont nélkül.

karolyist 2010.05.25. 14:41:25

nagyárpinagyárpinagyárpi

uni1002 2010.05.25. 15:55:01

Luzerek a görögök? Eddig ötszöröse volt az átlagbér a magyarokhoz képest, na most lesz a négyszerese...

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.05.25. 16:05:27

Drága szirtakis kolléga,
odaát egy egész posztot szenteltem annak fejtegetésére, hogy Boateng NEM elefántcsontparti. Sőt: majdnemnémet.
blackmagic.blog.hu/2010/05/18/ich_bin_ein_berliner_mondta_boateng

Tessék olvasni a szomszédot, mielőtt belecsapunk a görögsalátába.:)

Nikosz Beloiannisz · http://ethniki.blog.hu 2010.05.25. 16:43:41

@Pikszi: okoskodunk, okoskodunk? (javítva, kösz)

Maqus · http://oposszum.hu 2010.05.25. 20:11:14

Én azt hittem, ez egy inner joke, azért nem mertem megjegyezni :(

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.05.25. 21:34:55

@Nikosz Beloiannisz: Egyrészt igen, másrészt ki védje meg az árva kiselefántok mundérját, ha nem én?
Bár tudom, sötétben minden macska/ló fekete.:) És bátran üssetek pofán, ha letörököznék egy daliás görögöt.

Nikosz Beloiannisz · http://ethniki.blog.hu 2010.05.25. 23:34:37

@Pikszi: árva kiselefántok???? muhahaha!
Drogba a kis tündibündi!
adományt ne gyűjtsünk?

hakapesz imi 2010.05.26. 01:00:43

Ez a görög nép Thermopüla óta nem tett le semmit az asztalra. Azóta pedig rendre a németek húzzák ki a szarból a harciszekeret, hol az EB-n, hol gazdaságilag. Vajon sikerül e Ottónak újra csodát tennie, avagy elvégzie Rehaklész (12) 6 munkáját? Szerintem egyszer volt Rhodoszon kutyavásár, azóta Ottó a saját bőrére iszik a piacon a 14. havi prémiumából. Csodélkoznék, ha a csoportból tovább mennének... Elsőre a Nigéria elleni pontosztozkodás tűnik reális elvárásnak, vadabb álmaiban talán D-Koreától is csíp egyet Ottó, de ennyi, meg egy girosz, oszt jó napot!
süti beállítások módosítása