Tegnapi felkészülési mérkőzésen Görögország–Észak-Korea 2-2. Ha csak ennyit kellene leírnunk, nem lennénk gondban, de történetesen végig is néztük.

miss karagunisz
Kezdünk hinni azoknak a kételyeknek, melyek szerint a legutóbbi EB-re hajazó leszereplés (győzelem nélkül, a csoport utolsó helyén kiesni) vár a csapatra VB-n is. Persze kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van: a görög liga késve fejeződött be, a játékosok éppen csak beestek, az utolsó nemzetközi meccs Szenegál ellen márciusban volt, míg a koreaiaké 10 napja blablablablaba.
 
Rehhagel valószínűleg egy nyugdíjasoknak szóló panzióajánlóból választotta Svájcot az edzőtábor helyszínének, míg a meccs az osztrák Alpok lábánál volt – tehát a friss levegőre nem lehetett panasz. A környező hegyekben békésen legelő bőrgatyás sramlizenészek, a pályán zöldellő pázsit.
 

Az, hogy a mérkőzést egy portugál streamen lestük, már csak hab volt a tortán. (valami mazochista jelleget vélünk ezzel felfedezni a portugál néplélekben)

A koreaiak nagy része sárga csukában szaladt ki a gyepre, nyilván, hogy ne érje őket meglepetésként a zuhanyzáskor a lábfejük színe.
 
Csapatunk annyira agilisan kezdett, hogy 1 perc 50 másodperc után 1-0-át mutatott az eredményjelző. A képlet: szabadrúgás - > lefejelt labda - > csatár bepaszíroz (Kacuranisz)
 
Ekkor még azon merengtünk, hogy vajon a kurtalábúak mikor kérik meg a bírót, hogy fújja le, de nem így történt. Az első félidő elején a védelem még szépen zárt, a koreai próbálkozások meg annyira esélytelennek tűntek, mint egy békés családi piknik az észak-déli határon. Taktikát is véltünk felfedezni, valami olyasmit, hogy masszív, 16-os előtti kettős falból egy gyorsan előrevágott labdával kontráztunk, főként a jobb szélen, ami egy beadásban manifesztálódott. (nem ismerős ez valahonnan José?) A 17.percben még azt kérdeztük magunkban, hogy Észak-Korea miért is VB résztvevő, de rövidesen megtudtuk. A görög játékosok a mostani gazdasági híreknek megfelelően elkezdtek lazázni, eszükbe jutott a prémium, páran a lelátón IMF alkalmazottakat láttak ultizni a görög szövetség képviselőivel, szóval nem voltak jók a kilátások. 
 
Feltámadhatott a szél is, ugyanis Jong a 24 percben egy baloldali szabadrúgás után úgy 17 méterről bazi nagy gólt rúgott. (szerintünk lecsúszott a lövés)
 
A koreaiak átvették a kezdeményezést, egyre több helyzetet alakítottak ki, többször is beforgatták a görög védőket, ráadásul Szamarasz, akinek a középpályán kellett volna valamit alkotnia, gyakorlatilag elintézte, hogy a második félidőre már ne kelljen kijönnie (mi már kinéztünk neki egy szimpatikus standot a Mariahilfer strassén).
 
Mindent elárul, hogy a legközelebbi helyzetre a 43. percben kerül sor, ezúttal egy baloldali lövés formájában. Kisebb ijedtségre adott okot, hogy a helyzet után Gekasz a földön maradt, bár így utólag arra hajlunk, hogy ő is csak megunta a futkorászást, és nem akart kijönni a második félidőre. (különben is, egy spártai ne  fetrengjen, és legfőképp ne borotválja a lábát...)
 
Rehakles a félidőben felmérte a helyzetet, reményeink szerint leosztott egy-egy sallert, majd cserélt ötöt. Hariszteasz láttán a portugál kommentátor hangja kissé megbicsaklott, majd további rezignáltságot véltünk benne felfedezni, amikor Lisszabon hőse 4 perc után egy jobboldali szabadrúgásra érkezett pontosan, 2-1
 
Ismét agresszivitás és letámadás jellemezte a játékot, a komcsik be is fostak rendesen, de mire ezt a frappáns mondatot megfogalmaztam magamban, megint jött Jong, és miután elküldött egy védőt gombászni, kilőtte a jobbsarkot (53. perc 2-2)
 
Ezután még egy darabig próbálkozott a görög csapat a fölény kialakításával, de a védelem eközben bántóan instabil maradt. Egyedül Karagunisz küzdött úgy, ahogy az a VB-n is elvárható lenne. Ami viszont a fenntmaradó fél órában történt, azt legszívesebben elfelejtenénk. Folyamatos koreai lehetőségek, lagymatag, majd érdektelen hozzáállás. A játékosok valószínűleg eddigre már kiszámolták, hogy órabérük alapján kb ennyit kellett mutatniuk, és már az járt a fejükben, hogyan fogják egymás szőrös hátát csutakolni a forró zuhany alatt.
 
Nem lenne itt semmi probléma, ha azt kellene mondanunk, hogy a görög csapat a felkészülés elején jár, de kevesebb, mint három héttel Dél-Afrikába utazás előtt nem megnyugtatóak az előjelek. Van még két mérkőzés gatyába rázni a társaságot...
 
Görögország - Észak-Korea: 2-2 (innen)
Kacuranisz 2', Hariszteasz 49' -- Tae-Se 23', 52'
 
Görögország: (Otto Rehhagel):Szifakisz (46' Corvasz), Szpiropoulosz, Morasz, Kyrgiakosz (46' Papadopoulosz), Vyntra (46' Szeitaridisz), Kacuranisz, Cioliszu, Karagounisz (61' Patszatzoglou), Szamarasz (46' Hariszteasz), Szalpingidisz, Gekasz (46' Kapetanosz).
 
Észak-Korea: (Jong-Hun Kim):Myong-Guk, Jong-Hyok, Nam-Chol, Kwang-Chon, Yun-Nam, Yong-Jo, In-Guk (84' Il-Kum), Chol-Jin, Song-Chol (46' Jun-Il) Yong-Hak, Tae-Se.
 
Helyszín: Cashpoint Arena, Altach, Ausztria  
 

 

1 komment

Címkék: észak korea edzőmeccs

A bejegyzés trackback címe:

https://rehakles.blog.hu/api/trackback/id/tr312031828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2010.05.26. 12:27:11

micsoda szerencse, hogy nem a zöldfokiszigetekkel játszottak.
amúgy szerintem nem használ nekik a svejci tiszta levegő. főleg, hogy még dohányozni se lehet a hotelben. remélem legalább kávét szolgálnak fel.
süti beállítások módosítása